Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zvolenčan dostal tri a pol roka za marihuanu

(Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Trest tri a pol roka nepodmienečne za držanie marihuany vymeral dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 22-ročnému Michalovi N. zo Zvolena.

Polícia v apríli minulého roka zadržala Zvolenčana ako podozrivého z krádeže v obchodnom dome v Banskej Bystrici. Pri kontrole našla u neho v rôznych vrecúškach a balíčkoch viac ako 50 gramov marihuany. Hoci obžalovaný v prípravnom konaní vinu poprel, na hlavnom pojednávaní sa v plnom rozsahu priznal a svoje konanie oľutoval. Preto súd nevykonával dokazovanie o vine a Michalovi uložil trest 3,5 roka v ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Okrem toho mu uložil aj liečenie ústavnou formou, pretože je drogovo závislý.

Rozsudok nie je právoplatný, pretože obžalovaný sa odvolal, hoci súd mu nevymeral trest, aký navrhovala prokurátorka. Tá vzhľadom na to, že Michal už bol súdený, žiadala použiť asperačnú zásadu a uložiť mu trest osem rokov a osem mesiacov. Súd jej nevyhovel a uložil miernejší trest vzhľadom na priznanie obžalovaného a ďalšie poľahčujúce okolnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu