Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

ÚVO opäť zrušil tender na ministerstve kultúry

Marek Maďarič
Marek Maďarič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvu kultúry sa po druhý raz nepodarilo ukončiť tender za pol miliardy korún (16,6 milióna eur) na správu viac ako 20 budov, ktoré patria do jeho rezortu.

Napísal to dnes internetový portál Aktuálne.sk. Súťaž opäť zrušil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) pre nedostatky v podkladoch a možné predraženie.

"Dôvodmi zrušenia bol napríklad nedostatočný opis predmetu zákazky. Kritérium vyhodnotenia ponúk 'najnižšia cena' nezabezpečilo výber úspešného uchádzača na základe najnižšej ceny za celý predmet zákazky," citoval portál hovorkyňu ÚVO Helenu Fialovú.

Po prvý raz zrušil úrad súťaž minulý rok v máji, ministerstvo kultúry ju opäť vyhlásilo vlani v septembri. Podmienky súťaže upravilo. Víťazná firma mala zabezpečiť stráženie, opravy či upratovanie budov v galériách, múzeách a ďalších inštitúciách podriadených ministerstvu. Ministerstvo tvrdilo, že chce takto ušetriť, niektoré inštitúcie však v minulosti oponovali, že správu svojich budov externou firmou nepotrebujú a dokážu si svoje sídla naďalej prevádzkovať samy.

Aktuálne.sk s odvolaním na zdroj z ministerstva napísalo, že do zopakovanej súťaže sa prihlásili traja záujemcovia. Dve ponuky údajne počítali s cenou približne pol miliardy korún (16,6 milióna eur) na štvorročné obdobie. Tretiu, najlacnejšiu na 332 miliónov korún (11,02 milióna eur), podľa portálu ministerstvo vyradilo. Neúspešný uchádzač sa potom obrátil na ÚVO.

Reakciu ministerstva sa portálu nepodarilo získať, minister Marek Maďarič (Smer-SD) je totiž podľa neho služobne v Číne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu