Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Michalovčanom hrozí na 50-eurovku až 10 rokov

MICHALOVCE - Aj keď štvorica Michalovčanov vedela, že majú falošnú 50 eurovku, pokojne sa s ňou snažili nakupovať. Tri škatuľky cigariet kúpené za falzifikát bankovky ich môžu mrzieť 7 až 10 rokov vo väzení.

Policajti už obvinili zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov Ladislava B. (17), Karola R. (23), Radoslava K. a Jána D. (obaja 26).

Ešte v januári Ján predával svoj mobil. Dostal za neho aj falošnú 50 eurovú bankovku. Že nie je pravá, to sa dozvedel ešte v ten istý deň. Napriek tomu si ju nechal. O dva mesiace o tom, že má nepravé peniaze, povedal Radoslavovi a Karolovi.

Tí mali hneď plán, ako sa bankovky zbaviť. Požiadali iba 17-ročného Ladislava, aby za ňu, aj keď mu povedali, že je falošná, nakúpil cigarety. Mladík skutočne kúpil tri škatuľky cigariet. Ako náhle však predavač (47) zistil, čo má skutočne v rukách, okamžite zavolal políciu. Obvinenej štvorici, ktorú stíhajú na slobode, hrozí trest 7 až 10 rokov. Informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu