Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Dzurinda: Jediným programom Smeru sú útoky na opozíciu

Mikuláš Dzurinda a Pál Csáky počas tlačovej besedy
Mikuláš Dzurinda a Pál Csáky počas tlačovej besedy (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Jediným bodom programu najsilnejšej vládnej strany je podľa predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu stupňovanie populistických útokov na opozíciu.

Ako uviedol Dzurinda dnes na tlačovej besede po stretnutí lídrov opozičných strán, vláda je neschopná riešiť problémy ľudí a preto stupňuje útoky na opozičné strany. Podľa neho ľuďom bude dochádzať, že ide o výhovorky.

Opozícia dnes spoločne vyzvala premiéra Roberta Fica, aby do štvrtka odvolal ministra výstavby a regionálneho rozvoja Igora Štefanova. Ak tak neurobí, opozícia podá v piatok v parlamente návrh na odvolanie ministra. Opozícia tiež bude iniciovať nový prieskum na ministerstve životného prostredia.

„Štefanov nemá čo robiť vo vláde,“ vyhlásil predseda KDH Pavol Hrušovský. Pôvodný prieskum sa neuskutočnil po zásahu Kancelárie NR SR s tým, že sa uskutoční až po vymenovaní nového šéfa rezortu životného prostredia. Podľa Dzurindu zmluva o predaji nadbytočných emisií mala byť zverejnená okamžite.

Opýtal sa, či Smer-SD ´nelieta´ vo vysokých čiastkach spolu s SNS. Zdôraznil, že ak by Fico chcel, zmluva by bola dávno známa. Na jej nezverejnenie má však Fico podľa predsedu SDKÚ-DS svoje dôvody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu