Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Monika Beňová: Pochovala svojho manžela!

Monika Beňová Zobraziť galériu (4)
Monika Beňová

BRATISLAVA - Europoslankyňa Monika Beňová (36) sa včera rozlúčila s manželom Martinom (= 41). Na poslednú cestu prišlo bývalého novinára na bratislavský Martinský cintorín vyprevadiť asi 60 ľudí. Nechýbali známe tváre zo šoubiznisu či podnikatelia. Medzi smútočnými hosťami však nebol Monikin priateľ Fedor Flašík.

Cirkevný smútočný obrad sa začal o 13. hodine v Dome smútku. Asi po polhodinovom príhovore evanjelického farára sa so zosnulým rozlúčil rodinný priateľ Beňovcov. Martina Beňa na poslednej ceste odprevádzala okrem tónov vážnej hudby aj ľudovka Povedzte mojej materi.... Na záver sa smutným a zlomeným hlasom so svojím jediným synom rozlúčil jeho otec, spisovateľ Ján Beňo. Monike Beňovej bol v týchto ťažkých chvíľach oporou syn Martin (16).

Po smútočnej ceremónii sa sprievod, v ktorom sa mihlo niekoľko známych tvárí, presunul k miestu posledného odpočinku. Na pohreb prišiel moderátor Ľudovít Jakubove, alias Mravec, režisér Stano Gurka, podnikateľ Marián Kočner, hovorca exprezidenta Schustera Ján Füle. V smútočnom sprievode však chýbal Fedor Flašík. "Martina som poznal roky, ale nezdalo sa mi vhodné byť na pohrebe. Nechcel som zbytočne na seba pútať pozornosť," vysvetlil svoju neúčasť Flašík.

Po tom, ako truhlu so zosnulým uložili do zeme, Beňová, jej syn a rodičia Martina Beňa do hrobu hodili po jednej bielej ruži.

Martin Beňo zomrel minulý štvrtok večer vo svojom prenajatom byte. Bývalý novinár a aktívny športovec, s ktorým europoslankyňa už niekoľko mesiacov plánovala rozvod, mal roky vážne zdravotné problémy. Tie mu pravdepodobne spôsobila jeho závislosť od alkoholu. Lekári Beňovi údajne diagnostikovali nádor na žlčníku a poškodenie podžalúdkovej žľazy, pankreasu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu