Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Hyenizmus v Tatrách: Kradnú trolejové vedenie

Zobraziť galériu (3)

VYSOKÉ TATRY - Tak to je už naozaj priveľa! Tatranci musia bojovať nielen s následkami kalamity, ale aj s ľudskými hyenami, ktoré sa na nej priživujú. Na trati Vyšné Hágy - Štrbské Pleso ktosi kradne medené trolejové vedenie z električkovej trate.

Kilometre vedenia popadali na zem počas ničivej víchrice 19. novembra. Takmer tri týž-dne sa električkovú trať snažia spojazdniť pracovníci Železníc Slovenskej republiky. Škrt cez rozpočet im však robia spomínané krádeže. "Už sme ich zaznamenali trikrát," povedal riaditeľ odboru Železničnej polície v Poprade Vladimír Svaljavčík.

"V noci zo stredy na štvrtok ktosi ukradol 660 metrov vedenia, ktoré vážilo 700 kilogramov a malo hodnotu 200-tisíc korún. Musel to určite odviezť autom." Minulý piatok zmizla takmer tona vedenia. Popradskí železniční policajti majú dokonca aj jedného páchateľa, ktorý do zberne priniesol 119 kg vedenia. Tvrdí však, že ho neukradol, len ho našiel pripravené na odvoz. Tak ich "odbremenil" od práce a do zberne priviezol sám. Krádeže sa stali na tom istom mieste - v lese, kde nie je žiadne osídlenie ani osvetlenie.

Prípad prevzala polícia. Električkovú trať Starý Smokovec - Štrbské Pleso by železničiari radi obnovili do Vianoc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu