Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Začal sa predaj kaprov

Začal sa predaj vianočných rýb, na ich zabíjanie treba povolenie
Začal sa predaj vianočných rýb, na ich zabíjanie treba povolenie

BRATISLAVA - K vianočnej tradícii neodmysliteľne patrí vyprážaný kapor. Kapry už začali včera v hlavnom meste predávať. Kým však táto ryba "dopláva" na váš štedrovečerný stôl, môžete s ňou zažiť aj nechcené dobrodružstvo.

Predaj vianočných kaprov sa už v hlavnom meste rozbehol. Vo veľkých nákupných centrách ponúkajú slušný výber, ale... "Kúpila som si kapra pri Tescu Lamač. Predavača som požiadala, aby mi ho zabil, ale on odmietol," povedala naša čitateľka Dagmar (50).

So živým kaprom v igelitke ešte v ten deň zazvonila u všetkých susedov v paneláku. Poprosila ich, či by jej kapra nezabili. Keď jeden po druhom odmietali, musela trojkilového "macka" zabiť sama. "Už nikdy v živote to nechcem zažiť," povedala.

Podľa hygienických noriem EÚ nie je možné zabíjať ryby v miestnostiach, ktoré na to nie sú prispôsobené. "Supermarkety majú počas celého roka možnosť požiadať regionálne veterinárne správy o povolenie na usmrtenie rýb. Mnohé tieto povolenia majú," povedal veterinár Rastislav Kolesár.

Špeciálne miestnosti na zabíjanie kaprov musia byť vykachličkované, s tečúcou teplou a studenou vodou. Ryby je povolené zabíjať omráčením alebo prerezaním miechy za žiabrami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu