Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Tatrách zakázali využívanie lesov verejnosťou

POPRAD – Krajský lesný úrad v Prešove zakázal na základe požiadavky Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP) využívanie lesov verejnosťou pre ochranu lesa proti vzniku požiaru. Zákaz začína platiť 1. mája a potrvá až do 15. júna, vzťahuje sa na väčšinu obcí v okresoch Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

Zákaz sa nevzťahuje na vyznačené turistické chodníky a pevné dolinové cesty, informoval prednosta Krajského lesného úradu v Prešove Pavol Madzin. Za nedodržanie zákazu hrozí na mieste pokuta až do 66 eur. Ak pôjde o závažnejší priestupok, môže sa celá záležitosť dostať na správne konanie lesného úradu, kde sú sankcie vyššie.

Priamo v teréne budú na dodržiavanie zákazu dozerať nielen členovia lesnej stráže, ale aj pracovníci súkromnej bezpečnostnej služby a po dohode so Správou TANAP-u aj členovia stráže prírody, informoval riaditeľ Štátnych lesov TANAP-u Peter Líška. Zákaz sa vzťahuje na katastrálne územia Štrbské Pleso, Starý Smokovec, Tatranská Lomnica, Štrba, Štôla, Batizovce, Mengusovce, Gerlachov, Veľká, Veľký Slavkov, Nová Lesnica, Mlynica, Ždiar a Tatranská Javorina v okrese Poprad.

V okrese Kežmarok sa zákaz vzťahuje na katastrálne územia Stará Lesná, Veľká Lomnica, Malý Slavkov, Stráne pod Tatrami, Mlynčeky, Rakúsy, Toporec, Červený Kláštor, Lechnica, Slovenská Ves, Reľov, Hágy, Jezersko, Spišské Hanušovce, Veľká Franková, Malá Franková, Osturňa, Matiašovce, Zálesie, Spišská Stará Ves, Havka, Lysá nad Dunajcom a Majere.

V okrese Stará Ľubovňa sa zákaz vzťahuje na katastrálne územia Haligovce, Veľká Lesná, Lesnica, Veľký Lipník, Podolínec, Lomnička, Lacková, Vyšné Ružbachy, Nižné Ružbachy, Kamienka a Stráňany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu