Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

O ukradnutom Ferrari nikto nič nevie

BRATISLAVA – O osude červeného Ferrari 430, ktoré vo februári ukradli v Bratislave, polícia nič nevie. Či sa teraz v ňom vyváža niekto v zahraničí alebo je už rozobrané na súčiastky, nie je teda jasné. Majiteľovi tak nezostáva nič iné, len čakať.

„Po motorovom vozidle naďalej intenzívne pátrame,“ uviedol pre topky.sk bratislavský policajný hovorca František Peczár. To, v ktorých krajinách luxusné autá ako Ferrari môžu skončiť, nevedel povedať. Ani na policajnom prezídiu nevedia, kam by sa takéto autá mohli vyvážať. Takéto informácie neevidujeme, povedala jeho hovorkyňa Andrea Polačiková.

Aký osud mohol postihnúť červený skvost, netuší ani spoločnosť Scuderia Praha, ktorá je oficiálnym dílerom Ferrari v Čechách a na Slovensku. „Ak by sa aj niečo šuškalo, na verejnosť to určite nedáme,“ odkázali.

Ferrari zmizlo z garáže na Sokolskej ulici 6. februrára ráno okolo šiestej hodiny. „Na základe GPS bol zaznamenaný pohyb vozidla po Pražskej ulici, Patrónke, OD Tesco –Lamač, po Hodonínsku ulicu v smere na Záhorskú Bystricu,“ informovala vtedy polícia. Stopa sa teda skončila pri Záhorskej Bystrici. Po aute pátrajú aj prostredníctvom Schengenského informačného systému. Meno majiteľa odmietla polícia zverejniť. Tiež neinformovala o tom, akým zabezpečovacím systémom bolo auto vybavené a ako bola zabezpečená samotná garáž, z ktorej zmizlo.

Oficiálnym dílerom Ferrari v Čechách a na Slovensku je spoločnosť Scuderia Praha. Ako sme sa informovali, na Slovensku môže byť okolo 25 Ferrari. Z toho asi desať kusov Ferrari 430. V Čechách jazdí neporovnateľne viac Ferrari – okolo 250. Ferrari 430 cabrio stojí 168 tisíc eur, Ferrari 430 coupé 148 tisíc eur. Ceny sú bez DPH. Jedným z majiteľov Ferrari 430 je aj hokejový útočník Marián Gáborík.

Zo štatistiky, ktorú majú topky.sk k dispozícii, vyplýva, že najviac sa na Slovensku kradnú škodovky, keďže ich tu jazdí najviac. Celkovo vlani ukradli zlodeji na Slovensku vyše 4135 áut. Polícia objasnila 914 prípadov, to znamená, že páchateľa vypátrala a obvinila. Najviac áut ukradli v Bratislavskom (1648), najmenej v Prešovskom kraji (267). Škodoviek sa vlani dostalo do rúk zlodejom 2087, najmenej sa kradli autá značky KIA (13 kusov) a Mitsubishi (13 kusov).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu