Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Na extrémistickom koncerte v Zohore zadržali 83 ľudí

BRATISLAVA - Polícia už od noci na dnes vypočúva 83 ľudí podozrivých z trestnej činnosti a podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potláčaniu práv a slobôd občanov, ktorých zadržala počas sobotňajšieho večerného koncertu v Zohore v Malackom okrese.

Členovia hnutia skinheads tam organizovali nielen koncert, ale tiež distribuovali rôzne materiály a predmety s extrémistickou tematikou, ktoré polícia zhabala, informovala agentúru SITA Marta Bujňáková z Prezídia PZ.

Pravicoví extrémisti sa podľa nej ani počas policajnej akcie netajili svojimi názormi a svoju názorovú orientáciu prezentovali aj neverbálne symbolikou, tetovaním a podobne. Niektorí účastníci koncertu mali pri sebe nože a boxery, tie však pred zásahom polície zahodili na podlahu a nebolo možné identifikovať ich majiteľov.

Na koncerte, na ktorom zasiahli policajti z Úradu boja proti organizovanej kriminalite Prezídia PZ a policajti z Bratislavského kraja, bolo 176 ľudí. Okrem Slovákov, policajti zaistili aj Čechov, Maďarov a Fínov. Niektorých už vyšetrovatelia obvinili a je predpoklad, že na základe získaných dôkazov budú obvinení aj ďalší.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu