Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Vrah vystrieľal zo samopalu dvadsaťštyri nábojov

Vencová ulica bola ešte aj včera z oboch strán pre motoristov uzatvorená.
Vencová ulica bola ešte aj včera z oboch strán pre motoristov uzatvorená.

KOŠICE - Krvavá dráma ako z gangsterského filmu. Tichú ulicu nad košickým Amfiteátrom preťali v utorok podvečer výstrely zo samopalu.

Obeťou sa stal Zdeněk L. (= 30), zamestnanec veľkoskladu s tabakom. Vrah vystrieľal 24 nábojov, aby sa zmocnil 1,4-miliónovej tržby. Polícia ihneď zablokovala výpadovky z mesta.

Obyvatelia tichej Vencovej ulice si pred šiestou mysleli, že počujú petardy. V tom čase neznámy strelec vypálil z asi trojmetrovej vzdialenosti na Zdeňka L. takmer celý zásobník.

"Po výstreloch z firemného vozidla ukradol prepravovaný kufrík s najmenej 1,4 milióna Sk," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Napriek intenzívnemu policajnému pátraniu sa zatiaľ strelca nepodarilo nájsť. Vyšetrovateľ ho obvinil z vraždy a nedovoleného ozbrojovania.

Zdeněk L. patril k dlhoročným pracovníkom firmy a bol na prevoz peňazí špeciálne školený. Podľa neoficiálnych zdrojov útočníci boli traja. Jeden strieľal a druhý išiel po peniaze do firemného auta, ktoré stálo pred skladom. V striebornom BMW s tmavými sklami čakal na dvojicu vodič.

Zdeňkovi L., ktorý sa pred útokom bránil, mali rozstrieľať stehennú kosť. Preto ho údajne jeden z útočníkov ešte aj porezal na krku. Zo skladu tesne po streľbe vybehli jeho zamestnanci. Podľa všetkého ešte Zdeněk L. niekoľko minút po útoku žil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu