Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Gašparovič a Radičová výdavky stále nezverejnili!

Iveta Radičová, Ivan Gašparovič
Iveta Radičová, Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Výdavky za druhé kolo prezidentskej kampane tímy Ivety Radičovej a Ivana Gašparoviča stále nezverejnili. Zatiaľ čo Radičová hovorila, že ich vyúčtujú do niekoľkých dní po voľbách, jej hovorca dnes oznámil, že to bude možno až na budúci týždeň. Gašparovičov tím tvrdí, že má ešte čas.

„Sumy zverejníme v zmysle zákona do 30 dní od uskutočnenia volieb,“ informoval Jozef Grapa, šéf Gašparovičovho volebného tímu. Jednotlivé položky totiž ešte stále nemajú zrátané. Poznamenal, že pokiaľ v prvom kole išlo najviac peňazí na billboardy, v druhom ich minuli na spoty.

Rovnako výdavky ešte stále počíta tím Ivety Radičovej, potvrdil jej hovorca Pavol Gmitter. Pritom deň po voľbách Radičová vyhlásila, že „v ďalších dvoch až troch dňoch vyúčtujeme aj 2. kolo kampane“.

Výdavky by nemali by prekročiť 132.776 eur (asi 4 milióny korún). Premiér Robert Fico a Ivan Gašparovič sa pretekali v odhadoch výdavkov na kampaň Radičovej. Kým Fico hovoril o 80 až 100 miliónoch, Gašparovič povedal, že to bolo viac ako 100 miliónov. Radičová kontrovala, že Fico takéto obvinenia vytiahol, „lebo možno usudzuje z toho, koľko jeho stála kampaň pre pána prezidenta“. Podľa denníka Pravda časť Gašparovičovej kampane zaplatili všetci daňovníci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu