Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Trenčanom chcú zakázať piť na verejnosti

TRENČÍN – Už aj v Trenčíne má byť čoskoro zakázané piť alkohol na verejnom priestranstve. Podľa predloženého všeobecne záväzného nariadenia (VZN) sa od piatej rána do tretej rána druhého dňa nebude môcť piť na uliciach, námestiach, cestách, chodníkoch, terasách, mostoch, zastávkach, v podchodoch a ďalších verejných miestach.

Výnimkou je len silvestrovská noc. Podľa dôvodovej správy predloženého materiálu táto oblasť spoločenského života nebola v Trenčíne doposiaľ osobitne upravovaná.

Podľa VZN sa ďalej nemá piť pri školách, v lahôdkach, pri obchodoch a pri nákupných centrách. Zákaz neplatí na mestom organizovaných alebo povolených verejných akciách, taktiež neplatí pre letné terasy. Ako sa ďalej uvádza v materiáli, ktorý sa mestským poslancom dostane na stôl koncom apríla, v odôvodnených prípadoch môže primátor mesta udeliť jednorazovú výnimku na pitie alkoholu. O kontrolu verejného abstinovania sa majú starať mestskí policajti, ktorí môžu za pitie alkoholu na verejnosti udeliť pokutu do 33 €, podnikateľom môžu udeliť pokutu od 166 € do 6 639 €.

Zákaz pitia na verejnosti platí už vo viacerých slovenských mestách. V Považskej Bystrici však VZN musela riešiť aj prokuratúra, pretože prísne podmienky obmedzovali predaj v jednej konkrétnej večierke. Považskobystričania zákon schvaľovali pre rozšírené pitie mládeže na verejnosti. Viceprimátor mesta Ľubomír Kubovič po zavedení VZN konštatoval, že ľudí popíjajúcich alkohol na verejnosti ubudlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu