Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V elektrárni Vojany horel piaty blok!

BRATISLAVA - Tepelnú elektráreň vo Vojanoch na východnom Slovensku vážne poškodil požiar, ktorý vypukol v utorok večer. Škody podľa prvých odhadov dosiahli tri milióny eur (vyše 90 miliónov korún). Informoval o tom dnes internetový portál tvnoviny.sk. Podľa neho zatiaľ nie je jasné, či elektráreň bude schopná prevádzky.

Ako uviedla hovorkyňa hasičov Silvia Jančovičová, požiar ohlásili v utorok večer o 21.14 hod. "Hasiči zistili, že horí prevádzkový olej a priľahlé káblové lávky," uviedla Jančovičová. Na mieste zasahovali závodní hasiči z elektrárne a príslušníci HaZZ z Michaloviec a Veľkých Kapušian. Hasiči museli ochladzovať aj energoblok a zasahovať museli v dýchacích maskách.

Závod Elektrárne Vojany sa nachádza na východnom Slovensku v okrese Michalovce. Pozostáva z dvoch energetických výrobní Elektrárne Vojany I (EVO I) s výkonom 6 krát 110 MW a Elektrárne Vojany II (EVO II) s takým istým výkonom. EVO II predstavuje regulačnú elektráreň, ktorej výrobné bloky sa zaraďujú do prevádzky v prípade plánovaných, alebo neplánovaných výpadkov na iných zdrojoch. Tepelná elektráreň vo Vojanoch používa ako palivo čierne uhlie, zemný plyn a mazut. Svojím inštalovaným výkonom 1 320 MW predstavuje približne 20 % inštalovaného výkonu spoločnosti Slovenské elektrárne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu