Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Fico boj s korupciou nemyslí vážne, tvrdí Hrušovský

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský

BRATISLAVA - Ak premiér Robert Fico myslí boj s korupciou vážne, mal by zvážiť návrh na vymenovanie Igora Štefanova do funkcie ministra výstavby a regionálneho rozvoja. V diskusnej relácii televízie JOJ De facto to uviedol predseda KDH Pavol Hrušovský.

Upozornil, že Štefanov je spolu s odchádzajúcim ministrom podpísaný pod zmluvou, pre ktorú premiér vyzval Mariana Janušeka na odchod. Podľa názoru Hrušovského za celý škandalózny tender nesie najväčšiu zodpovednosť práve Štefanov.

Podpredseda vlády Dušan Čaplovič (Smer-SD) považuje Štefanova za odborníka a jeho nomináciu za vec SNS. V súvislosti s tendrom uviedol, že je potrebné hľadať všetky možnosti, ako ho zrušiť. V Smere si podľa Čaploviča chcú počkať, aké kroky vo vzťahu k tendru urobí nový minister. Uzavretú zmluvu však považuje za "takmer nevypovedateľnú“.

Vypovedať zmluvu bude komplikované, súhlasil Hrušovský. Obáva sa, že škandalózne provízie v zmluve, ktoré teraz preveruje Európska komisia, bude musieť v prípade porušenia podmienok čerpania európskych fondov zaplatiť slovenská vláda.

Hrušovský a Čaplovič v relácii zhodne odsúdili ponižovanie rómskych detí policajtmi v Košiciach. Kým však Čaplovič považuje konanie zodpovedných a prijaté opatrenia za dostatočné, podľa Hrušovského by mali padať hlavy na vyšších miestach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu