Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Za navádzanie na lúpež dostal 25 rokov!

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Krajský súd v Košiciach dnes potvrdili rozsudok Okresného súdu Košice I, ktorý odsúdil 53-ročného recidivistu Vladimíra G. za navádzanie na lúpež na 25 rokov väzenia. Rožňavčanovi, ktorého súdy už dvakrát odsúdili za lúpež, hrozilo podľa zásady trikrát a dosť doživotie.

„S prihliadnutím na okolnosti prípadu mu súd uložil mimoriadne znížený trest v trvaní 25 rokov,“ informovala hovorkyňa súdu Marcela Gálová.

Spolu s ním okresný súd odsúdil trojicu mladíkov vo veku od 17 do 20 rokov na sedem rokov, 18 mesiacov a posledného na desať mesiacov podmienečne. Krajský súd dnes v prípade obžalovaného Ladislava D. zrušil rozsudok vo výroku o treste. „Vzhľadom na fikciu zahladenia znížil obžalovanému uložený súhrnný trest zo sedem rokov na samostatný trest 3 a pol roka so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia,“ vysvetlila Gálová. Ďalší dvaja komplici už boli právoplatne odsúdení skôr.

K lúpeží došlo dňa v januári 2006 vo vestibule autobusovej stanice v Rožňave, kde podnapitému mužovi trojica mladíkov na popud Vladimíra G. spôsobili škodu asi dve tisíc korún (66 eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu