Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Košickí policajti brutálne šikanovali rómske deti!

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Slovenská polícia čelí škandálu pre údajné šikanovanie rómskych chlapcov. Osem policajtov v Košiciach vraj nútilo šesticu detí vyzliecť sa donaha, fackať sa či bozkávať, scény si pritom nahrávali na mobilné telefóny. Policajný prezident Ján Packa vyhlásil, že podozrivým hrozí trestné stíhanie za zneužitie právomocí verejné činiteľa a prepustenie z polície.

Odvolaní by mali byť aj ich nadriadení. Denník Sme s odvolaním sa na zábery, ktoré má k dispozícii, na svojej internetovej stránke napísal, že policajti na chlapcov kričali, nadávali im a prikázali sa vyzliecť. Neznámy hlas sa na nahrávke vyhrážal trestom pre toho zo šestice Rómov, ktorý sa vyzlečie ako posledný.

"Kamera, ktorá nakrúca túto ponižujúcu scénu, berie detail chlapcových genitálií, potom zaberie pohľad jedného z chlapcov na mučiteľov," poznamenal denník. Chlapci boli podozriví z okradnutia staršej ženy. Pri ďalšej scéne zase uniformovaní policajti držali psov, štekajúcich na chlapcov. Okrem toho sa deti vraj museli navzájom bozkávať a dávať si facky.

"Poriadne mu daj! A ty mu to vráť! Teraz si dajte pusu," hovoril podľa Sme autor záznamu. Nie je jasné, kde sa scény odohrali. "Minister vnútra nariadil inšpekcii začať trestné stíhanie vo veci a samozrejme inšpekcia to všetko preverí," povedal pre televíziu TA3 Packa. Sám demisiu nezvažuje.

"Som tu na to, aby som spravil poriadky," dodal. Údajné šikanovanie sa odohralo 21. marca, keď na políciu nahlásili lúpež. Policajti na mieste našli staršiu ženu, krátko potom zadržali šiestich mladých Rómov, z ktorých traja neboli plnoletí. Podľa zdroja Sme policajti na deti tiež púšťali psy bez košíkov a tie niektoré pokúsali. Tieto zábery vraj potom posielali ďalším ľuďom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu