Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Predsedníctvo Smeru schválilo integráciu so SDA a SDĽ

 Robert Fico
Robert Fico

ŽILINA - Predsedníctvo strany Smer dnes schválilo dohodu o integrácii so Sociálnodemokratickou alternatívou (SDA) a Stranou demokratickej ľavice (SDĽ).

Ako na tlačovej besede informoval predseda Smeru Robert Fico, je všetko pripravené, aby na zjazde SDĽ 5. decembra a 11. decembra na sneme Smeru došlo k uzatvoreniu celého procesu.

„Znamená to, že Smer na ceste integrácie stredoľavých politických subjektov urobil kus práce, pretože nie je to iba SDĽ, SDA a SDSS, ale pred nejakým časom SOP a Strana Stred, ktoré sa zintegrovali do jedného veľmi silného stredoľavého subjektu“, dodal.

Podľa Fica tento subjekt by mal byť jedinou alternatívou pre voliča, ktorý v roku 2006 pôjde k volebným urnám a chcel by voliť niečo iné ako je súčasná pravicová politika. Ako ďalej uviedol Fico „Smer by nikdy nerokoval a ani nikdy nebude rokovať s ľuďmi, ktorí dostali slovenskú ľavicu do závozu“. Podľa neho rokujú iba s ľuďmi, ktorí nezodpovedajú za vývoj v SDĽ a SDSS v rokoch 1998 až 2002.

„Rokujeme len s novými ľuďmi v strane SDĽ a SDSS, pretože v opačnom prípade by integrácia nemala žiadny zmysel a skôr by uškodila ako pomohla“, doplnil Fico. Podľa neho sa na dnešnom rokovaní predsedníctva dohodli aj na personálnych, programových a inštitucionálnych podmienkach integrácie.

“Dnes už nebráni nič tomu, aby delegáti na zjazde SDĽ, alebo na našom sneme, to definitívne dali dohromady a od 1. januára 2005 bude pôsobiť subjekt Smer - sociálna demokracia“, konštatoval Fico.

Snem Smeru musí podľa neho schváliť dohody, čím sa od 1. januára 2005 vytvorí možnosť na preregistráciu členov SDA a SDĽ na individuálnej báze, alebo na báze klubov a tento proces môže trvať niekoľko mesiacov. Súčasťou dohody o integrácii je vstup troch ľudí do vedenia strany Smer a dohoda, že bude jeden podpredseda strany Smeru z kandidátov, ktorí prídu z SDĽ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu