Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

V triede majú cintorín feťákov

Cintorín feťákov Zobraziť galériu (6)
Cintorín feťákov

DUBNICA NAD VÁHOM - Namiesto školských lavíc stoja v strede triedy náhrobné kamene. Je ich 22. Z každého sa smutne pozerá vyrytá mladá tvár. Nad náhrobkami je ceduľa s nápisom - Cintorín feťákov. Takýmto originálnym spôsobom sa rozhodli povedať: Drogám nie! deviataci zo Základnej školy Centrum 1 v Dubnici nad Váhom.

Cintorín stavali všetci žiaci triedy. Zohnali si betónové kvádre, vyryli do nich tváre a tie ešte zvýraznili farbami. Na náhrobkoch sú nad tvárami krstné mená, na kameňoch horia kahance. Zem je pokrytá bielym papierom, ktorý symbolizuje sneh. Deviataci s týmto projektom vyhrali týždňovú protidrogovú olympiádu, ktorú škola organizovala.

"Sme zrejme jediná škola v Trenčianskom kraji, ktorá má takéto aktivity," povedal riaditeľ Ferdinand Brunovský. Deti na projektoch nepracovali počas vyučovania, ale po skončení školy a cez víkendy. "Radšej som tu v škole. Čo by som robil doma? Iba sedel pri televízore," povedal v sobotu poobede 14-ročný Dalibor Prekop. "Bola to zábava," tvrdili aj deviataci z víťaznej triedy. Podľa učiteľky Aleny Belkovej cintorín feťákov zo školy nevyhodia. "Umiestnime ho na chodbe školy," povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu