Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bývalej družke sa vyhrážal smrťou, dostal 16 mesiacov

BANSKÁ BYSTRICA – Trest 16 mesiacov nepodmienečne za nebezpečné vyhrážanie a krádeže potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 31-ročného Mária Tótha z Hodruše-Hámrov.

V marci minulého roku prišiel Tóth opitý navštíviť svoje deti k bývalej družke Jane. Tá mu stretnutie s deťmi odoprela, čo Mária tak rozčúlilo, že ju udrel rozsekol jej peru.

Jana s matkou a deťmi sa potom zavreli do izby, Mário v kuchyni rozbíjal zariadenie a nábytok. Pritom sa Jane a jej matke vyhrážal zabitím a podpálením domu. Opitého násilníka skrotili až privolaní policajti.

Máriovi k útoku na bývalú družku prirátali aj jednu dokonanú krádež a jeden pokus krádeže. Okresný súd v Žiari nad Hronom Tótha odsúdil na 16 mesiacov nepodmienečne.

Zohľadnil aj to, že v priebehu posledných dvoch rokov bol za krádež pokutovaný a neskôr odsúdený na osem mesiacov väzenia. Tóth sa odvolal s tým, že nikoho neatakoval a z krádeží priznal iba tú, pri ktorej ho chytili.

Výpovede svedkov a ďalšie dôkazy ho však usvedčili. Krajský súd preto jeho odvolanie zamietol. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu