Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Poškodenú dlažbu v centre Bratislavy zrekonštruujú

(Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA – Poškodenú dlažbu na uliciach Rybárska brána a Strakova v bratislavskom Starom Meste začnú vo štvrtok rekonštruovať, oprava potrvá do konca mesiaca. Doprava pre motorové vozidlá, vrátane zásobovacích, bude preto od štvrtka od polnoci uzavretá.

Informovala o tom staromestská hovorkyňa Alena Kopřivová. Vozidlá sa do pešej zóny dostanú v piatok už iba cez Františkánsku ulicu (po Bielej na Michalskú, resp. cez Radničnú na Laurinskú). Rybárska brána bude neprejazdná v úseku od Hviezdoslavovho námestia po Laurinskú ulicu. Chodníky po obidvoch stranách Strakovej a Rybárskej brány sa nebudú rozoberať.

Z jednej strany poslúžia ako manipulačný priestor pre dlaždičov, napríklad sa tu uložia vybrané dlaždice, na druhej strane budú k dispozícii chodcom,“ spresnila Kopřivová. Vlastníci a prevádzkovatelia reštauračných zariadení, kaviarní, pubov a ďalších prevádzok služieb by preto podľa nej mali zvážiť vlastné potreby a prípadne si urobiť väčšie zásoby tovaru.

Dlažbu budú rekonštruovať Technické služby rovnakým spôsobom ako vlani na Ventúrskej a Panskej ulici s tým rozdielom, že na dopravne mimoriadne zaťaženej Strakovej ulici použijú namiesto šesť centimetrov vysokých dlaždíc desaťcentimetrové. Strakova je hlavným vjazdom do pešej zóny, dopravne je dosť namáhaná a tohtoročná zima ju dosť poškodila.

Množstvo vody dlaždice uvoľnilo. Zrekonštruovať by sa malo približne 360 metrov štvorcových ulice, na ulici Rybárska brána bude potrebné v úseku od Hviezdoslavovho námestia po Laurinskú opraviť dlažbu na 250 metroch štvorcových.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu