Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čech sa vyhrážal s nelegálnou zbraňou na Kysuciach

(Zdroj: TASR)

ŽILINA - Polícia obvinila českého občana, ktorý sa podľa nej na Kysuciach s nelegálne držanou zbraňou vyhrážal dvojici tamojších obyvateľov. Pri domovej prehliadke policajti našli u muža s prechodným pobytom v Turzovke viacero ďalších zbraní.

Pokiaľ sa vina Čecha bez zbrojného preukazu dokáže pred súdom, môže vo väzení stráviť až osem rokov. Novinárom to dnes povedal riaditeľ krajskej polície v Žiline František Posluch. "Revolverom sa mal vyhrážať 16-ročnému mladíkovi. Pri nich stála aj 27-ročná žena, ktorej muž prikladal revolver k hlave so slovami, že ju prišiel zastreliť, že zabije jej decko, ktoré je ešte v nej. Je ešte tehotná," poznamenal Posluch.

Podľa neho Čech v minulosti so ženou žil. Jeho bývalá priateľka však medzičasom nadviazala známosť s mladíkom, s ktorým v súčasnosti čaká dieťa. Posluch upozornil, že muž mal v minulosti v Česku zbrojný preukaz, ktorý mu však odňali. Previnilec mal vraj na seba napísaných 43 zbraní, z ktorých časť preniesol na Slovensko, kde však nikdy zbrojný preukaz nevlastnil.

Revolver, ktorým sa Čech vyhrážal, pochádzal pôvodne zrejme z Nemecka. Polícia muža vyšetruje na slobode. V uplynulých týždňoch našli policajti viacero zbraní bez potrebných povolení tiež v Partizánskom, pri Žiline, v okolí Trenčína, v Rimavskej Sobote, pri Lučenci alebo pri Bytči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu