Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Za minulý týždeň 333 požiarov!

BRATISLAVA - Traja ľudia zahynuli a jeden sa zranil pri minulotýždňových požiaroch. Ako informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Silvia Jančovičová, v minulom týždni pri 333 požiaroch vznikli škody za 877 859 €, hasičom sa podarilo uchrániť majetok za 2 727 784 €.

V prírodnom prostredí, najmú pri vypaľovaní suchých porastov, sa rozhorelo 166 požiarov, z toho dva lesné. Škody vyčíslili na 17 000 €. Celkový počet požiarov sa od začiatku roka vyšplhal na 2 444, dvadsať ľudí pri nich prišlo o život, 58 sa zranilo. Predbežne vyčíslené škody sú 8 819 059 €.

V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška je podľa Jančovičovej počet požiarov nižší o 541 a priame škody spôsobené požiarmi sú nižšie o 544 984 €. Počet usmrtených je však vyšší o sedem ľudí a zranených osôb je o 16 menej ako vlani. Hasiči mali v uplynulom týždni 223 záchranných a technických zásahov. K dopravným nehodám mali 105 výjazdov.

Pri týchto nehodách štyria ľudia prišli o život, šesťdesiatsedem sa zranilo. Hasiči evidovali aj 118 výjazdov k ďalším záchranným a technickým zásahom.

Príslušníci HaZZ uskutočnili v uplynulom kalendárnom týždni jedenásť ekologických zásahov, šesťkrát poskytovali zdravotnícku pomoc, 18-krát technickú pomoc, v 32 prípadoch pomáhali pri otváraní bytov, trikrát robili protipovodňové práce, štyrikrát vykonávali práce vo výške s použitím mobilnej techniky, dvakrát s použitím lezeckej techniky a 42 výjazdov uskutočnili k iným záchranným a technickým zásahom, ktoré ohrozovali život a zdravie občanov.

Následkom dopravných nehôd a ostatných udalostí, pri ktorých zasahovali príslušníci HaZZ, zahynulo 11 ľudí, osemdesiat sa zranilo a ďalších 96 bolo priamo postihnutých následkami týchto udalostí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu