Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hladiny riek na Záhorí stúpajú, povodne zatiaľ nehrozia

(Zdroj: TASR)

TRNAVA – Víkendové zrážky zapríčinili stúpanie hladín riek aj na západe Slovenska. Podľa meraní Slovenského hydrometeorologického ústavu dosahuje výška hladiny hodnoty druhého stupňa povodňovej aktivity na rieke Morava - v Kopčanoch namerali 355 centimetrov - a na prítoku Myjavy hladina Teplice v Sobotišti stúpla na 152 centimetrov.

Podľa starostky Sobotišťa Dany Černekovej však zatiaľ v obci nevyhlásili ani prvý stupeň povodňovej aktivity. „Situáciu monitorujeme, ale zatiaľ nie je dôvod robiť iné opatrenia,“ uviedla Černeková.

Pri povodniach v prvej polovici marca sa Teplica v obci vyliala a voda zatopila pivnice, väčšie škody však nespôsobila. V Kopčanoch poskytujú dostatočnú rezervu medzihrádze. Hladina vody je zvýšená aj na ďalších úsekoch Moravy a Myjavy. Podľa vodohospodárov však zatiaľ povodne nehrozia.

„Voda bude stúpať ešte dnes aj v utorok, na Morave sa priblíži k hranici druhého stupňa, ale nevidíme to čierne,“ uviedol pre agentúru SITA technický námestník riaditeľa Slovenského vodohospodárskeho podniku, Odštepného závodu Bratislava, Peter Minárik. Podľa neho zvýšené prietoky riek zatiaľ stačia zachytávať nádrže.

Vodohospodári vykonávajú zvýšenú hliadkovú činnosť na všetkých tokoch, povodňovú aktivitu však zatiaľ nevyhlásili. Ak sa počasie výrazne nezhorší, mali by už od stredy hladiny riek klesať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu