Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Predsedom novej strany Sloboda a Solidarita je R. Sulík

Richard Sulík na TB o založení strany
Richard Sulík na TB o založení strany (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nová politická strana Sloboda a Solidarita (SaS) si na dnešnom ustanovujúcom kongrese v Bratislave zvolila svojho predsedu, ktorým sa stal ekonóm Richard Sulík. Delegáti zvolili aj Republikovú radu a ďalšie orgány strany.

Členmi Republikovej rady sa stali Róbert Mistrík, Jozef Mihál, Martin Chren, Marianna Ondrová, Jana Kiššová, Richard Švihura, Juraj Miškov, Szilárd Somogyi, Stanislav Fořt a Ľubomír Galko. Informovala generálna manažérka strany Jana Kiššová.

Ako ďalej Kiššová dodala, kongres SaS jednoznačne podporil Jána Oravca ako jednotku na kandidátke pre júnové voľby do Európskeho parlamentu. "Doteraz som vytrvalo odmietal ponuky všetkých politických strán. Ponuka vznikajúcej pravicovej liberálnej strany SaS je však odlišná a rozhodol som sa ju akceptovať. Nepovažujem sa za euroskeptika, ale myslím, že nastal čas pozrieť sa na nezdravú centralizáciu EÚ a pokusy o harmonizáciu daní. Teším sa na spoluprácu s mladými, múdrymi a nezaťaženými ľuďmi," zdôraznil Ján Oravec. "Pre našu novú stranu je cťou, že uznávaný ekonóm Ján Oravec prijal našu ponuku. Aj keď sme iba na začiatku, urobíme všetko preto, aby sme v eurovoľbách uspeli a do Európskeho parlamentu poslali za Slovensko človeka, ktorý aj reálne niečo urobí a bude klásť tvrdé otázky na fungovanie EÚ a jej finančné toky. Chceme v Bruseli odborníka - a nie politika," pripomenul predseda strany Richard Sulík.

Na kongrese bola prítomná aj prezidentská kandidátka Iveta Radičová, ktorá sa osobne poďakovala za podporu v prezidentskej kampani.

Strana Sloboda a Solidarita je pravicová liberálna strana nových ľudí, ktorých znepokojujú súčasné pomery a sú sklamaní z toho, aké alternatívy a ľudí ponúkajú iné politické subjekty. SaS podľa jej členov bude klásť hlavný dôraz na osobné a ekonomické slobody a na základnú mieru solidarity v spoločnosti. Do svojich radov napríklad neprijme nikoho, kto spolupracoval s ŠtB alebo má komunistickú minulosť. Uvíta vo svojich radoch schopných ľudí so záujmom očistiť verejný život.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu