Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hromadné prepustenie 2000 ľudí ohlásilo ďaľších 16 firiem

NITRA – V okresoch Nitra a Zlaté Moravce už ohlásilo hromadné prepúšťanie v súvislosti s hospodárskou krízou už 16 firiem. O prácu príde okolo 2 000 ľudí.

Vo februári ho nahlásili štyri strojárske firmy z okolia Nitry a z Vrábeľ. Spolu prepustia od mája do septembra 98 ľudí. Ako uviedol riaditeľ Odboru služieb zamestnanosti na úrade práce v Nitre Igor Vavrík, v januári hromadné prepúšťanie nahlásili tiež štyri firmy, ktoré prepustia 350, 20, 20 a 45 ľudí. V marci zatiaľ hromadné prepúšťanie nahlásené nemajú.

Miera nezamestnanosti stále rastie, ku koncu februára dosiahla v okrese Nitra 5,2 percenta, pričom ešte v januári to bolo 4,71 percenta a v okrese Zlaté Moravce 8,55 percenta, zatiaľ čo v januári bola 7,81 percenta. V Nitre eviduje úrad práce 5 013 uchádzačov o zamestnanie, v Zlatých Moravciach 2 013.

Voľných pracovných miest je spolu v oboch okresoch 188. Ponuky práce sú rôznorodé. „V apríli zvykne začínať sezónne zamestnávanie ľudí, ale aj napriek tomu predpokladám, že počet uchádzačov o zamestnanie bude narastať, i keď miernejšie ako v iných mesiacoch,“ uviedol Vavrík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu