Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V Hnúšti chytili bandu zlodejov

BANSKÁ BYSTRICA – Polícia už má piatich zlodejov, ktorí majú na rováši viaceré vlámania. Brali, kde a čo sa dalo. Vykradli krčmu, kávový automat v nemocnici či obchodný dom.

Polícia v Hnúšti obvinila z krádeže formou spolupáchateľstva piatich mužov - Mareka O. (22) z Klenovca, Jána L. (22) z Klenovca, Šimona A. (25) z Hnúšte, Jána C. (26) z Klenovca a Jána S. (32) z Hnúšte.

V noci na 25. februára v obci Rimavská Baňa priviezol ďalších troch z bandy na aute Ján L. pred miestnu krčmu. Marek, Ján C., a Šimon vypáčili dvere. Ukradli alkohol, cigarety, cukrovinky. Stihli vyrabovať aj hracie automaty. Majiteľovi krčmy spôsobili škodu za 459 eur. Spoločnosť z Tornale, ktorej patria automaty, mala škodu 935 eur.

V čase medzi 2. a 3. marcom prišli na žiguláku na parkovisko pred nemocnicou v Hnúšti. Janovia zostali strážiť v aute. Marek so Šimonom vošli cez hlavný vchod do nemocnice. Prešli do chodby na prízemí. Skrutkovačom vypáčili prednú stenu automatu na kávu. Z vnútra vytiahli zamknutú pokladničku s peniazmi. Spoločnosti z Banskej Bystrice spôsobili celkovú škodu 258 eur.

V noci na 4. 3. v hnúštianskej prevádzke firmy z Lednických Rovní na prvom poschodí rozbili okno. Marek s Jánom L. vošli do budovy. Vylomili 4 kávomaty. Poškodením zariadenia budovy urobili škodu za 250 eur. Bratislavská spoločnosť poškodením kávomatov a krádežou mincí tratila 600 eur.

V presne nezistenom čase od 11. marca do rána 12. marca sa všetci piati vlámali do obchodného domu v Hnúšti. Traja zostali dávať pozor v zadnej časti. Marek s Jánom L. vyliezli po kovovom protipožiarnom rebríku k oknu kancelárie. Vytlačili ho dnu a tam vylomili niekoľko dverí. Majiteľom viacerých predajní krádežou tovaru a finančnej hotovosti spôsobili celkovú škodu za viac ako 6 000 eur.

Obvinených stíhajú na slobode. Môžu dostať od 6 mesiacov až 3 roky. O prípade informovala z banskobystrického policajného riaditeľstva Mária Faltániová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu