Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Časť závodu Slotových detí podľa kontroly rástla bez povolenia

Ján Slota
Ján Slota

ŽILINA - Niektoré práce na výstavbe chemickej fabriky v Žiline, za ktorou stoja deti šéfa SNS a tamojšieho exprimátora Jána Slotu, prebiehali podľa kontroly bez potrebného stavebného povolenia. V týchto prácach preto v súčasnosti nemôžu pokračovať, na ich obnovenie bude potrebné dodatočné povolenie. Novinárom to dnes povedal Jaroslav Pavlovič zo stavebného odboru na žilinskom mestskom úrade.

"Obhliadka na mieste stavby bola vykonaná 17. marca, závery Štátneho stavebného dohľadu boli uzavreté dnes. Závery sú také, že sa realizuje výstavba bez stavebného povolenia. To znamená, že zistené nedostatky budú postúpené právnemu odboru. Stavebný úrad je tiež povinný začať konanie o dodatočnom povolení stavby," poznamenal Pavlovič.

Pripustil, že v areáli fabriky v súlade so zákonom v uplynulom období odstraňovali napríklad staré stavby v zlom technickom stave. Začala tam však zároveň vyrastať i nová stavba, ktorá na povolenie ešte len čaká. Podľa Pavloviča môžu naďalej pokračovať práce, ktoré už úrady povolili. Ide napríklad o úpravy terénu. Nedovolená výstavba však zatiaľ pokračovať nesmie, podľa dostupných informácií ju už v minulých dňoch zastavili.

"Závery Štátneho stavebného dohľadu skončili podpisom záznamu. Stavebník aj zhotoviteľ prijali záznam bez pripomienok," upozornil Pavlovič. Zástupcovia stavebníka ani zhotoviteľa stavby však stanovisko novinárom neposkytli.

Práce na fabrike, ktorú chce postaviť spoločnosť Slovben, sa rozbehli pred niekoľkými mesiacmi. Vo firme Slovben má podľa médií zastúpenie i nevlastná Slotova dcéra. Závod na výrobu zatepľovacieho polystyrénu má prevádzkovať firma SH+, v ktorej majú zasa zastúpenie dvaja synovia šéfa SNS.

Fabriky sa obáva časť obyvateľov Žiliny, podľa ktorých by sa pri výrobe do ovzdušia mohli dostať škodlivé látky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu