Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Trio násilníkov zbilo a olúpilo bezdomovcov

BANSKÁ BYSTRICA – Senát Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes prerokoval prípad troch násilníkov, ktorí v júli minulého roku opakovane zbili a olúpili siedmich bezdomovcov, medzi nimi i jednu ženu.

V objekte bývalej materskej školy na Tulskej ulici v Banskej Bystrici ich zbili a okradli o peniaze, cigarety a iné veci. Jednému z nich nechali kvapkať na hlavu vosk z horiacej sviečky, skákali po ňom, ďalších hádzali o stenu, bili ich rukami, palicou a kopali do nich.

Za opakovaný zločin lúpeže so zbraňou prokurátor obžaloval 33-ročného Radoslava K. z Dúbravice v okrese Banská Bystrica, 20-ročného Marcela A. z Môlče pri Banskej Bystrice a 25-ročného Tomáša B. zo Skačian v okrese Partizánske. Hrozí im sedem až dvanásť rokov väzenia.

Súd zamietol žiadosť najmladšieho z obžalovaných o prepustenie z väzby, proti čomu obhajca podal sťažnosť. Súd nerozhodol o prijatí obžaloby a nevytýčil termín hlavného pojednávania, pretože zo siedmich poškodených si viacerí neprevzali obžalobu a predvolanie na súd. Dokumenty im súd doručí prostredníctvom polície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu