Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obvinili štyroch mužov z krátenia daní a ozbrojovania

(Zdroj: SITA)

NITRA - Polícia obvinila štyroch mužov z Topoľčian vrátanie jedného českého občana z krátenia daní, nedovoleného ozbrojovania a držania rizikových chemických látok.

Skupina v minulom roku podľa vyšetrovateľov poškodila štát nezaplatením daní o 8,7 milióna korún (približne 288.000 eur). Pri policajnej akcii zaistili okrem dokladov a počítačov aj dve nelegálne pištole a približne tri kilogramy ortuti, informovala dnes polícia.

Za krátenie dane hrozí mužom sedem až 12 rokov väzenia. Traja obvinení skončili vo väzbe, jeden bude vyšetrovaný na slobode. Podľa policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej boli všetci štyria muži zástupcami topoľčianskych firiem. Zadržaný český občan má trvalý pobyt v Ostrave. Meno firmy, ktorú muž zastupoval, však Čuháková nezverejnila. Na policajnej akcii, ktorá minulú stredu predchádzala zadržaniu údajných páchateľov, sa zúčastnilo 74 policajtov a šesť služobných psov.

Za daňové úniky začala nedávno vyšetrovať dvoch konateľov firiem aj banskobystrická polícia. Muži mali fiktívnym obchodom obrať štátny rozpočet o 17 miliónov eur (512,14 milióna korún).

Údajné daňové podvody za 3,27 milióna eur (takmer 100 miliónov korún) odhalila polícia aj vlani v novembri. Niekoľko firiem si vzájomne predávalo stroje na spracovanie mäsa. Na faktúrach údajne boli uvedené stroje v hodnote miliónov korún, v skutočnosti však išlo o železný šrot.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu