Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dôchodcovia objavili falošné doláre, hrozí im až 8 rokov!

TRNAVA - Skupina dôchodcov čistila les pri Podunajských Biskupiciach. Skoro spadli z nôh, keď našli vrecko plné stodolároviek. Napriek tomu, že sa jeden z nich v banke presvedčil, že ide o falzifikáty, „doláče“ si nechali, a tak teraz za to pykajú. Policajti ich zadržali a môžu ísť na staré kolená do basy až na osem rokov.

Ako informovala Martina Kredatusová z krajského riaditeľstva polície v Trnave, dunajskostredskí policajti zadržali 8 dôchodcov z Gabčíkova. Neobvinili ich z toho, že našli ešte v októbri minulého roka v mestskej bratislavskej časti igelitovú tašku plnú sto dolároviek, no z toho, že aj keď vedeli, že doláre sú falošné, ponechali si ich a nič nenahlásili.

Po náleze sa rozdelili spravodlivo ako Jánošíkova družina. Každý z nich dostal po deväť kusov falošných bankoviek. Jeden z nich potom išiel s nájdenou sto dolárovkou do banky. Tam mu peniaz ako podozrivý zadržali. Ostatní si napriek tomu falošné doláre nechali.

Policajti ostatných mužov zo skupiny, ktorí si peniaze ponechali, postupne vypátrali a tým hrozí osemročné väzenie. Desaťročnú basu môže dostať dedko, ktorý sa pokúsil zameniť stodolárovku v banke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu