Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Nízkych Tatrách od piatku pátrajú po českom turistovi

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Záchranári od piatku pátrajú po českom turistovi, ktorý sa zrejme stratil počas zostupu z hrebeňa Nízkych Tatier. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

Hľadanie skomplikoval silný vietor a mráz, dnes popoludní akciu prerušili pre nepriaznivé počasie a hustnúcu hmlu. Pátranie rozbehla HZS po tom, čo sa z hrebeňa dostal len jeden z dvojice turistov. Toho značne omrznutého zamestnanci Chaty Magurka odviezli do nemocnice.

Podľa výpovede českého turistu chceli spoločne s kamarátom vo štvrtok prespať v útulni pod Chabencom, kam sa však nedostali. Po bivakovaní na južnej strane hrebeňa sa v piatok ráno rozišli, na dohodnuté miesto však prišiel len jeden z nich, uviedla HZS.

Záchranári pátrali po nezvestnom turistovi niekoľko hodín v piatok, dnešnú viac ako osemhodinovú akciu prerušili pre nepriaznivé počasie. V pohorí bolo navyše vyhlásené veľké lavínové nebezpečenstvo, štvrtý stupeň z päťdielnej medzinárodnej škály. HZS preto odporučila turistom pohyb len po vyznačených a zabezpečených lyžiarskych tratiach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu