Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Bezdomovec býval v cudzej chatke, dostal rok!

BANSKÁ BYSTRICA – Bezdomovec, ktorý obýval cudziu záhradnú chatku, smeruje teraz na rok do väzenia. Nepomohlo mu ani vysvetlenie, že dvere na chatke boli vylomené a myslel si, že nikomu nepatrí. Rozsudok okresného súdu v Banskej Bystrici potvrdil dnes odvolací senát krajského súdu.

Bývalý čašník Jozefa Turňa (52) sa bez súhlasu majiteľa nasťahoval do záhradnej chatky a býval v nej takmer dva roky. Tým spáchal trestný čin porušovania domovej slobody.

Turňa vyhlásil, že na chatke v oblasti Malachova pri Banskej Bystrici boli vylomené dvere a myslel si, že nikomu nepatrí. Opravil na nej zámok a objekt zamykal. Keď ho v júli 2006 odhalili, priznal sa a oľutoval svoje konanie. Okresný súd mu za to vymeral jeden rok nepodmienečne.

Turňovi priťažilo, že bol v minulosti jedenásťkrát súdne trestaný, naposledy v roku 2006. Turňa sa odvolal a vzhľadom na priznanie požadoval zmeniť trest na podmienku s tým, že chce ísť do Čiech pracovať. Odvolací súd mu nevyhovel. Podľa predsedu senátu nezistil žiadnu poľahčujúcu okolnosť na uloženie podmienečného trestu alebo trestu pod hranicou trestnej sadzby, ktorá je za porušovanie domovej slobody jeden až päť rokov. Rozhodnutie Krajského súdu je právoplatné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu