Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PIN kód mala na gastrolístkoch, prišla o 260 eur

(Zdroj: Shutterstock)

BRATISLAVA - PIN číslo k bankomatovej karte mala napísané na zadnej strane gastrolístkov 45-ročná žena z Levíc. Doplatila na to, keď jej zatiaľ neznámy páchateľ ukradol kabelku aj s dokladmi z nákupného košíka v hypermarkete.

Nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková informovala, že páchateľ jej vybral z účtu najskôr 150 eur a potom 110 eur

Čuháková v tejto súvislosti upozornila, že s rozšírením platobných kariet sú spojené čoraz premyslenejšie techniky zlodejov, aby odhalili PIN kód a dostali sa tak k hotovosti z účtu. Polícia preto odporúča nenosiť PIN kód spolu s platobnou kartou.

Pri krádeži je dôležité čo najskôr zablokovať ukradnuté karty, aby zlodej nemal čas ich zneužiť. Najpraktickejším miestom na nosenie bankomatových kariet bývajú peňaženky, lenže peňaženka je v záujme zlodejov na prvom mieste.

Polícia preto odporúča nielen nosiť oddelene doklady a peniaze, ale aj bankomatové karty. Rovnako nie je vhodné mať v kabelke spoločne s kľúčmi od bytu a auta aj osobné doklady, z ktorých sa dá zistiť adresa alebo poznávacia značka auta, upozorňuje ďalej polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu