Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V kauze "tabak" porazil Záhumenský Simona!

Zsolt Simon Zobraziť galériu (5)
Zsolt Simon

BÁNSKA BYSTRICA - Poslanec za SMK Zsolt Simon sa bude musieť verejne ospravedlniť bývalému štátnemu tajomníkovi Mariánovi Záhumenskému, ale o peniaze nepríde. Rozhodol o tom Krajský súd v Banskej Bystrici a urobil tak bodku za známou kauzou tabak.

Banskobystrický krajský súd svojím rozhodnutím zmenil verdikt Okresného súdu v Rimavskej Sobote. Marián Záhumenský zažaloval Zsolta Simona za poškodenie dobrého mena a cti a žiadal od neho ospravedlnenie a nemajetkovú ujmu v hodnote 5 miliónov korún. Okresný súd sumu znížil na 300 tisíc, no a krajský ju zrušil úplne.

Podľa súdu však Zsolt Simon svojimi výrokmi poškodil dobré meno Mariána Záhumenského. Prekročil totiž únosnú mieru kritiky, keď kritizoval poskytnutie agrodotácií pre firmu, s ktorou mal byť Marián Záhumenský majetkovo prepojený. Poškodil tak jeho občiansku a profesionálnu česť a bude sa mu musieť verejne ospravedlniť na najbližšej tlačovej besede SMK a tiež v tlači a televíziách.

„Úprimne poviem, že som očakával horšie. Ešte je inštancia aj v Štrasburgu, na ktorú sa môžem obrátiť. Trvám na tom, že všetky názory, ktoré som vyslovil boli podložené," reagoval na verdikt Zsolt Simon.

„Som spokojný s výrokom v prvej časti. Išlo mi v prvom rade o morálnu satisfakciu. Slovenské súdy však dnes ešte nie sú pripravené priznať primeranú nemajetkovú ujmu, napriek tomu, že je veľká," zhodnotil rozhodnutie Marián Záhumenský.

Rozhodnutie krajského súdu je definitívne a právoplatné. Senát totiž nepripustil možnosť dovolania na Najvyšší súd ako mimoriadneho opravného prostriedku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu