Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vianoce prišli príliš skoro

Zobraziť galériu (9)

BRATISLAVA - Obchodníci sa asi zbláznili. Vianoce sú až o dva mesiace a obchody sú už vyzdobené vianočnými ozdobami a preplnené sviatočným tovarom.

Mnohí kupujúci sú z priskorej vianočnej nálady zmätení. Bezhlavo krútia hlavami nad vystaveným Santa Clausom, mikulášskymi čiapkami či ozdobenými stromčekmi!

Ako prvý na Slovensku vyrukoval s Vianocami obchodný reťazec Tesco Stores. "S ponukou vianočného tovaru sme v našich obchodoch začali v druhej polovici októbra," informovala hovorkyňa spoločnosti Oľga Hrnčiarová. Vedenie obchodného reťazca podľa nej vychádza z požiadaviek zákazníkov, podľa ktorých je dobre, ak majú zákazníci dostatok času na prípravu vianočných sviatkov. Ako povedala Hrnčiarová, na Vianoce treba myslieť v predstihu, ak nechcú mať zákazníci na poslednú chvíľu zhon a stres. "V tomto čase ponúkame predovšetkým hračky, sladkosti a vianočné dekorácie," dodáva Hrnčiarová.

Vianočné sladkosti sa objavili aj v obchodoch potravín COOP - Jednota Slovensko, zatiaľ sú však predajne bez výzdoby. "Začíname predávať ,vianočné` potraviny, ale na vianočnú náladu je zatiaľ ešte priskoro. Nechceme stresovať zákazníkov vystavenými stromčekmi," vysvetľuje riaditeľ správy obchodných reťazcov Vladimír Kocúrek. Spoločnosť plánuje ukončiť výzdobu až koncom novembra. "Malí" predajcovia sú v súvislosti s Vianocami zatiaľ zdržanliví.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu