Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

V mäse z nelegálneho skladu na Spiši sa našla listeria

BRATISLAVA - Veterinári zo Spišskej Novej Vsi objavili v mäsových výrobkoch z nelegálneho skladu v meste nebezpečnú baktériu listeria.

Informovala o tom dnes televízia Markíza. Škodlivú listeriu našli v bravčovej klobáse a ďalšom údenom výrobku. Sklad na sídlisku v Spišskej Novej Vsi uzavreli ešte minulý týždeň. Veterinári objavili sklad so zapáchajúcim mäsom a neoznačenými výrobkami z Poľska minulý týždeň na miestnom sídlisku, dnes podľa Markízy zverejnili výsledky laboratórnych testov. Majiteľ sa podľa televízie k nálezu odmietol vyjadriť.

Markíza poznamenala, že nie je jasné, či sa výrobky nakazené listeriou nemohli dostať aj do regionálnej siete obchodov. "Nebolo ohrozené zdravie ľudí, pretože všetky tie výrobky ostali priamo v sklade," povedala televízii poverená riaditeľka veterinárnej a potravinovej správy v Spišskej Novej Vsi Monika Kurucová. Nevedela však povedať, či nebezpečné mäso nemohlo preniknúť do obchodov ešte pred príchodom veterinárov.

Listeria monocytogenes spôsobuje ochorenie listeriózu, ktoré môže byť životu nebezpečné najmä pre deti, tehotné ženy a starších ľudí alebo pre ľudí so zníženou imunitou. Veterinári zaevidovali nálezy listerie aj minulý rok, a to práve na Spiši.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu