Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Obžalovaní v prípade Tupého vraždy odmietli pred súdom vinu

Obžalovaní Richard H.(vľavo) a David V.
Obžalovaní Richard H.(vľavo) a David V.

BRATISLAVA - Pätica mužov, ktorí čelia obžalobe v prípade vraždy študenta Daniela Tupého, dnes pred súdom odmietla vinu. Proces s údajnými útočníkmi sa začal na Okresnom súde Bratislava I viac ako tri roky po vražde.

"Skutku som sa nedopustil, som nevinný v plnom rozsahu," vyhlásil pred senátom Richard Hrotko, ktorý je ako jediný obžalovaný priamo z vraždy 21-ročného vysokoškoláka. Okrem toho im všetkým prokuratúra kladie za vinu trestné činy výtržníctva a pokusu o ublíženie na zdraví.

Študenta Filozofickej fakulty Univerzity Komenského a jeho kamarátov napadli v novembri 2005 vo večerných hodinách na nábreží v bratislavskej Petržalke. Všetci piati obžalovaní odmietli, že by sa v čase skutku nachádzali na tomto mieste.

Útok na Tupého a partiu študentov vyvolal na Slovensku vlnu protestov proti extrémizmu, keďže viaceré okolnosti naznačovali, že ho spáchali sympatizanti neonacistického hnutia. Neskôr médiá priniesli informácie, že obžalovaní patrili k členom bratislavskej mafiánskej skupiny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu