Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Rádiu Viva hrozí po prehratom súdnom spore zánik, píše Sme

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Rádiu Viva hrozí po prehratom súdnom spore s michalovským sudcom Jozefom Soročinom zánik.

Napísal to dnes denník Sme, podľa ktorého rádio dostalo pred niekoľkými dňami exekučný príkaz na zaplatenie jedného milióna korún (33.194 eur). Viva podala proti príkazu námietku. ČTK sa s predstaviteľmi rádia spojiť nepodarilo. O povinnosti Vivy zaplatiť sudcovi pokutu rozhodol ešte vlani bratislavský krajský súd, podľa súdu rádio príspevkom z októbra 2004 o obvinení Soročinu zasiahlo do jeho dôstojnosti.

Pokuta môže podľa Sme rádio zlikvidovať. Predseda predstavenstva rádia Dušan Budzák denníku povedal, že Viva podala proti exekučnému príkazu námietku. Súd má vraj dva mesiace, aby o nej rozhodol.

Zároveň zástupcovia rádia podali sťažnosť na Ústavný súd a pokúšajú sa aj o dovolanie. "Od námietky si sľubujú, že súd prijme ich ponuku odložiť exekúciu, kým nerozhodne Ústavný súd. Zatiaľ nie je známe ani to, či Ústavný súd ich sťažnosť prijal," uviedlo Sme.

Súd posudzoval spornú vetu, v ktorej redaktorka predchodcu Vivy, Rádia Twist, vo vysielaní údajne len prerozprávala vyjadrenia vtedajšieho ministra vnútra Vladimíra Palka na tlačovej konferencii. Pri tomto výroku však neuviedla zdroj informácií. Tým podľa súdu vyslovila "hodnotiaci úsudok" a zasiahla do občianskej cti a dôstojnosti sudcu.

Soročinu neskôr Špeciálny súd v prípade oslobodil. Sme dnes poznamenalo, že rádia sa zastali iné médiá aj Slovenský syndikát novinárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu