Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Mŕtvy Čech z jaskyne bol obžalovaný z prípravy vraždy

BRATISLAVA - Mŕtve telo, ktoré minulý týždeň vytiahli z jaskyne na východe Slovenska, patrilo českému občanovi Janovi Lochmannovi. Tento muž vlani v Česku čelil obžalobe z prípravy vraždy nadriadeného. Informovala o tom televízia Markíza. Pitva nebohého podľa televízie naznačila, že český občan zomrel na následky podchladenia.

"Zavinenie cudzou osobou zistené nebolo," povedal televízii zástupca riaditeľa okresnej polície v Rožňave Vlastimil Demjan. Telo sa v jaskyni na Plešiveckej planine našlo nahé, podľa Markízy bolo vedľa muža rozhádzané oblečenie, v rukách zvieral české koruny a neďaleko mŕtvoly objavili aj lano a jaskyniarsku lampu.

Mestský súd v Prahe vlani v októbri Lochmanna odsúdil na trojročný podmienečný trest za to, že si údajne objednal prostredníctvom elektronickej pošty vraždu svojho kolegu. Za jeho smrť vraj ponúkal odmenu jeden milión českých korún (37.636 eur). Verdikt mestského súdu ešte nebol právoplatný. Lochmann sa bránil, že išlo len o hru a mystifikáciu, ktorú nedotiahol do konca.

Od novembra polícia v Česku po Lochmannovi pátrala ako po nezvestnom. Lochmann totiž potom odišiel na služobnú cestu do Brna, odkiaľ sa už nevrátil a jeho mobilný telefón bol vypnutý. Ako sa jeho telo dostalo do jaskyne v Slovenskom krase, zatiaľ nie je jasné. Podľa dnešného vydania denníka Nový čas však bol Lochmann vášnivý vysokohorský turista.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu