Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Rekordný jackpot v Lote stúpol na 10,73 milióna eur

(Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Rekordný jackpot v druhom ťahu číselnej hry Loto stále nepadol, v stredu sa preto bude hrať o 10,73 milióna eur (323,32 milióna korún). Blízko k získaniu vyše desaťmiliónovej výhry bolo dnes takmer 80 tipujúcich, ktorým chýbalo z poltuctu vyžrebovaných čísel trafiť len jedno číslo. Na svojej internetovej stránke o tom informovala národná lotériová spoločnosť Tipos.

Jackpot v druhom ťahu sa zvyšuje od apríla minulého roka. Napriek tomu, že šanca jeho výhry je jedna ku takmer 14 miliónom, ľudia majú o hru veľký záujem. Pre tipovaciu horúčku začiatkom roka dokonca chýbali v niektorých obchodoch a stávkových kanceláriách tikety. Získať výhru sa pokúšajú aj obyvatelia okolitých štátov, ktorí navštevujú slovenské zberne.

Šťastný tipujúci by si v prípade stredajšej výhry rekordného jackpotu mohol kúpiť napríklad viac ako 500 vozidiel Škoda Octavia alebo takmer 50 trojizbových bytov v centre hlavného mesta. Pohodlne by mohol žiť aj vtedy, ak by si celú sumu uložil do banky. Ročne by na úrokoch získal takmer 215.000 eur (necelých 6,5 milióna Sk), zatiaľ čo priemerný ročný plat v krajine je asi 8500 eur (254.712 Sk).

Najvyššia výhra v histórii Lota padla v novembri roku 2007, keď sa šťastnému výhercovi podarilo získať 102,25 milióna Sk (3,39 milióna eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu