Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na križovatke naskočili do auta, ukradli kabelku a zmizli

KOŠICE - Dve lúpežné prepadnutia zaznamenala piatok polícia v Košiciach. Najprv okolo 17:10 na križovatke ulíc Jazernej a Slaneckej cesty lúpežne prepadli 35-ročnú ženu z Košíc, ktorá tam zastala s osobným motorovým vozidlom Suzuki Ignis.

Dvaja doposiaľ neznámi páchatelia náhle otvorili predné dvere na vozidle, pričom jeden ju chytil za ramená a druhý zo sedadla spolujazdca ukradol kabelku. Žena v nej mala platobné karty, mobilný telefón, osobné doklady, vlastnú finančnú hotovosť 1 400 eur a 2 900 korún (96,3 €). V ukradnutej kabelke mala aj služobný mobilný telefón, firemnú finančnú hotovosť vo výške 3 000 eur a 23 000 korún (763,5 €). Poškodená neutrpela žiadne zranenia. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci za zločin lúpeže formou spolupáchateľstva, za ktorú hrozí páchateľom tri až osem rokov väzenia.

Toho istého dňa okolo 18:20 prepadol doposiaľ neznámy páchateľ 39-ročnú ženu z Košíc na ulici Výstavby v Košiciach za hotelom Kosmalt. Poškodená išla po chodníku smerom k Popradskej ulici. Oproti nej kráčal neznámy útočník, ktorý sa náhle rozbehol, sotil ju na chodník, násilím ukradol ruksak a ušiel. Ženu nezranil. Krádežou ruksaku, v ktorom mala peňaženku s finančnou hotovosťou 400 eur, dva mobilné telefóny, bankomatové karty a zdravotnú kartu poisťovne jej spôsobil škodu za 592 eur.

Informovala o tom zástupkyňa košickej policajnej hovorkyne Jana Mésarová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu