Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Študentom na internátoch nekúrili, peniaze im nevrátia!

Zobraziť galériu (3)

BANSKÁ BYSTRICA - Učiť sa vo vetrovkách, zakrytí dekami a paplónmi. Takto odštartovali nový rok vysokoškoláci v Banskej Bystrici. Na internátoch sa totiž vôbec nekúrilo a sporadicky tiekla aj teplá voda.

Študenti Univerzity Mateja Bela prežívali ťažké chvíle. Hoci im vyučujúci stanovili termíny skúšok už na 5. januára, na internátoch platil útlmový režim. „V noci sme sa budili na to, že nám je zima. Cez deň sme sa učili zabalení v dekách alebo zakrytí palónmi. Ohrievače používať nemôžeme, tak sme si pomáhali ako sa dalo," opisujú situáciu pobúrení študenti. Najviac ich rozhnevalo to, že im nikto nič nepovedal a oni sa nemohli zariadiť inak, iba zostať na internáte.

Vedenie internátov však tvrdí, že študentov o prerušení dodávok tepla informovali ešte v decembri minulého roka. Každý z nich sa preto mohol rozhodnúť, či na internát príde alebo nie. „Na energie dávame zhruba 50 miliónov korún ročne. Takýmto obmedzením sme chceli peniaze ušetriť. Nebude me predsa kúriť v takmer prázdnych priestoroch," vysvetľuje riaditeľ Správy účelových zariadení UMB Jozef Mrena. Oznam mal visieť na nástenke. Študenti trvajú na tom, že tam nič také nebolo.

Situácia sa vrátila do normálu až dnes, keď útlmový režim skončil a teplo sa opäť dostalo do internátnych izieb. Podľa študentov je ale postoj vedenia internátov nespravodlivý. „Zaplatili sme si za celý mesiac a nie iba na niekoľko dní. Prečo sme teda nedostali to, na čo máme nárok? Kto nám vráti peniaze?", pýtajú sa nespokojní študenti. Vedenie internátov však nechce o odškodnení ani počuť. „Išlo prakticky iba o pár dní a bola to vec dohody," uzatvára riaditeľ Jozef Mrena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu