Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Mestá a obce zastavenie dodávok plynu zatiaľ nepocítili

(Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Mestá a obce zatiaľ nepocítili zastavenie dodávok zemného plynu, ktoré sa v noci z Ruska na Slovensko úplne zastavili. Uviedla to hovorkyňa Združenia miest a obcí Slovenska Helena Poláková. Združenie podľa nej situáciu sleduje, prípadne odporúčania pre samosprávy zváži podľa vývoja situácie. Od 11:00 zasadá v súvislosti s dodávkami plynu krízový štáb.

Spoločnosť SPP-distribúcia, a.s. tvrdí, že dodávky zemného plynu pre slovenské domácnosti sú bez obmedzenia, uviedla v tlačovej správe dnes ráno. Slovenský plynárenský priemysel, a.s. (SPP) vyhlásil po tom, ako začal dostávať o 70 % plynu menej, v utorok popoludní stav núdze.

Predseda predstavenstva SPP Bernd Wagner a minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek v utorok uistili domácnosti, nemocnice a školy, že sa ich zníženie dodávok plynu nedotkne. Zníženie dodávok plynu by však mohli pocítiť priemyselní odberatelia.

"Situáciu, ktorá vznikla... môže mať dopad na celkový chod miest a obcí na Slovensku," povedala Poláková. Združenie zatiaľ neuvažuje o odporúčaniach pre zriaďovateľov škôl. O tom, či mestá a obce zaznamenali nejaké straty, informácie združenie nemá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu