Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Na prichádzajúce sviatky sú policajti pripravení

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tak ako každý rok, tak i teraz bude Policajný zbor dohliadať na bezpečnosť počas najkrajších sviatkov v roku. Povedal hovorca policajného prezídia Martin Korch. "Po našej línii sa vynasnažíme, aby sviatky pokoja boli v čo najväčšej miere bez rušivých momentov," poznamenal.

V službe budú stovky policajtov, ktorí sa zamerajú nielen na dohľad nad cestnou premávkou ale aj na verejný poriadok. Bratislavskí policajti sú na sviatky pripravení, povedala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V službe budú policajti z jednotlivých policajných útvarov.

Čo sa týka kriminality počas sviatkov, tak táto má skôr klesajúcu tendenciu, tvrdia Korch aj Kurucová. "Policajné štatistiky z predchádzajúcich období nehovoria o zvýšenom počte trestnej činnosti, počas vianočných sviatkov. Policajtov volajú zvyčajne k prípadom rodinných a susedských nezhôd, ktoré sa môžu skončiť i tragicky," vyjadrila sa hovorkyňa. Pod tieto prípady sa zvyčajne podpíše alkohol. Počas Silvestra ide o prípady súvisiace s narúšaním verejného poriadku, dodala na záver.

Korch nezabudol ani na želanie pre občanov SR "Aby sa všetci slušní a poctiví občania cítili v našej krajine bezpečne a spokojne."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu