Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Supermarkety valcujú trhovcov!

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - Trhovci sú zúfalí! Akciovým cenám ovocia a zeleniny v supermarketoch v hlavnom meste nedokážu konkurovať. Viacerí prirovnávajú cenovú vojnu k valcu, alebo mlynčeku, ktorý ich ničí.

"Aj keby som ten tovar ukradol, tak si nemôžem dovoliť predávať ho tak lacno ako supermarkety," hovorí trhovec Tibor Sekal, ktorý predáva na Centrálnom trhovisku na Miletičovej ulici. S pribúdajúcimi počtami obchodných reťazcov v hlavnom meste pribúdajú aj vrásky na jeho tvári. Supermarkety sa doslova predbiehajú v akciových cenách. A čo ho mrzí najviac, naše zákony nepostihujú predaj pod nákupnú cenu. A tak hypermarkety ponúkajú isté percento tovaru bez zisku či dokonca so stratou, len aby prilákali zákazníkov, ktorí si - už keď sú tam - spravia kompletný nákup.

"S tým sa nedá nič robiť, taká je u nás legislatíva," hovorí prezident Zväzu obchodu SR Pavol Konštiak. Podľa neho však trhovci majú predsa len v niečom "navrch" oproti obchodným reťazcom. "Sú bližšie ku klientovi. Doslova aj do písmena. Supermarkety sa poväčšine stavajú na okraji miest, kým tržnice bývajú v centre. A je tam aj osobný kontakt. Kým v supermarkete si musíte tovar sám nabrať a odvážiť, na trhu to za vás urobí predavač, ktorý sa vám môže milo prihovoriť," dodáva. Je už potom na zákazníkovi, komu dá prednosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu