Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Útok na centrálu SMK bol zrejme len priestupok

Béla Bugár Zobraziť galériu (7)
Béla Bugár

BRATISLAVA - Stredajší večerný útok na centrálu Strany maďarskej koalície, kde práve rokovala krajská rada strany, bude s najväčšou pravdepodobnosťou klasifikovaný ako priestupok.

Agentúre SITA to povedala Monika Kuhajdová z komunikačného odboru ministerstva vnútra. Podľa nej merania potvrdili, že išlo len o neškodný dym. Napriek tomu ešte o polnoci bola centrála strany a aj časť Čajakovej ulice uzavretá.

Večerné rokovanie Krajskej rady SMK v Bratislave prerušil po 19:00 neznámy dráždivý plyn. Predstavitelia počuli v sídle strany výbuch a dunenie. Neskôr pocítili štipľavý zápach. Viacerí sa silno rozkašľali, kýchali, začali ich štípať oči. Miesto zabezpečila polícia, privolali aj expertov.

Ľudí z budovy poslali na vyšetrenia do nemocnice na Kramároch. Polícia stále zotrváva pri verzii, že niekto pravdepodobne hodil zábavnú pyrotechniku - tzv. piráta do ústia klimatizácie. Zápach, ktorý cítili členovia krajskej rady, bola zrejme síra z pyrotechniky.

Počas zasadnutia krajskej rady boli v budove dvadsiati členovia strany. Predseda KR Václav Mede sa však s verziou o zábavnej pyrotechnike nestotožňuje.

"Zápach, ktorý pyrotechnika zanecháva, všetci dobre poznajú z novoročných osláv," povedal po lekárskom vyšetrení pre agentúru SITA a dodal, že podľa neho išlo o plyn bez dymu, ktorý ihneď dráždil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu