Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vreckári okrádajú nakupujúcich o desaťtisíce!

BRATISLAVA/TRENČÍN - Vreckárom sa stále dobre darí, a to najmä v obchodných centrách. Nakupujúcich okradli už o desaťtisíce korún!

Chvíľkovú nepozornosť využil zlodej v centre na Bratislavskej ulici v Trenčíne. Jeho obeťou sa stala 54-ročná žena. Podľa informácií trenčianskej policajnej hovorkyne Kataríny Hlaváčovej jej z nákupného košíka ukradol kabelku, v ktorej mala peniaze, stravné lístky, tri telefóny a bankomatové karty aj s PIN kódmi. Zlodej si následne z bankomatu vybral 30 tisíc korún (996 €), celkové škody sa vyšplhali na 60 tisíc (1992 €).

V obchodnom dome na Štefánikovej ulici zase okradli 49-ročného muža. Zlodej mu z bundy ukradol peňaženku s 22 tisíckami (730 €) a bankomatovými kartami, v tomto prípade však zlodej pri výbere z bankomatu nebol úspešný. V obchodnom dome v Dubnici nad Váhom zmizla 45-ročnej žene z nákupného vozíka kabelka s peniazmi, kartami a telefónom. Zlodej si následne z bankomatu vybral 10 tisíc korún (332 €), celkové škody vyčíslil na takmer 20 tisíc (664 €).

Štyridsaťsedemtisíc korún (1560 €) zase vybral neznámy páchateľ z účtu súkromnej spoločnosti. Peniaze vybral v bankomate v Novom Meste nad Váhom.

Ako uviedla Hlaváčová, vo všetkých prípadoch je začaté trestné stíhanie pre krádež a neoprávnené vyrobenie a používanie elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty. Za krádež hrozí páchateľom až trojročný trest v prípade neoprávneného používania kariet je až päťročná trestná sadzba.

Polícia znovu upozorňuje občanov, aby boli pri nakupovaní opatrnejší. Vreckári využijú každú nestráženú chvíľu. Lákadlom pre zlodejov sú aj cenné veci či nákupy odložené na viditeľných miestach v zaparkovaných autách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu