Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Doprava zhustne, ľudia pôjdu na Vianoce domov

ŽILINA - Motoristi na slovenských cestách by v závere tohto týždňa mali počítať so zhustenou premávkou.

Pre mnohých Slovákov bude totiž piatok posledným pracovným dňom pred Vianocami a tisícky ľudí sa budú vracať domov na sviatky aj zo vzdialenejších miest. Počas víkendu sa zaplnia tiež parkoviská nákupných centier, v ktorých budú zákazníci zháňať potraviny či darčeky pred Vianocami. Informovali o tom pracovníci Stella Centra, ktoré mapuje situáciu na cestách.

"S dopravnými problémami treba rátať medzi Bratislavou a Trnavou, potom na vjazde v Považskej Bystrici z diaľnice od Trenčína. Uvidíme, ako to bude vyzerať na vjazde do Svitu z východnej diaľnice od Liptovského Mikuláša," poznamenal Vladimír Michal zo Stella Centra.

Zrýchliť by sa mala naopak jazda na ceste medzi Martinom a Žilinou, ktorú niekoľko mesiacov pre stavebné práce komplikujú dopravné obmedzenia. Robotníci v týchto dňoch s prácami pri Strečne končia a do víkendu by mali odstrániť prenosné dopravné značenie i betónové zábrany, ktoré brzdia premávku na frekventovanom úseku.

Podľa Michala pred vianočnými sviatkami hrozí dlhšie čakanie na hraničných priechodoch s Ukrajinou. Domov sa totiž budú vracať aj Ukrajinci, ktorí pracujú na Slovensku alebo v Česku. Pokiaľ nenapadne sneh, doprava by sa nemala skomplikovať na slovenských horských priechodoch.

Nával možno v týchto dňoch očakávať aj na železničných a autobusových staniciach. Niektoré vlakové či autobusové spoje z Bratislavy smerom do Košíc či Banskej Bystrice boli už počas týždňa vypredané, prepravcovia preto posilnili niekoľko liniek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu