Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tínedžerka skúšala platiť falošnými bankovkami!

PREŠOV – Jeden podvod jej vyšiel, tak to skúsila ešte raz. Druhý sa už nepodaril. Značnú dávku naivity preukázala v pondelok večer 18-ročná dievčina v kežmarskej predajni potravín. Za nákup zaplatila 5000-korunáčkou. Predavačka ju prijala a tínedžerka odišla, aby sa do predajne o hodinu neskôr vrátila.

Pri platbe znova vytiahla 5000-korunáčku. Predavačka však zistila, „že vykazuje znaky falzifikátu,“ uviedla polícia vo svoje správe. Po tomto zistení obvinená z predajne utiekla, avšak krátko nato ju zaistila policajná hliadka, zaznamenala polícia vo svojej správe. Na polícii uviedla, že bankovky jej dal 16-ročný mladík z obce Lendak (okr. Kežmarok).

Obyvateľku Slovenskej Vsi (okr. Kežmarok) vyšetrovateľ obvinil z falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Bankovky, „ktoré vykazovali znaky falzifikátu, boli zaistené a budú zaslané do skúšobne platidiel NBS v Bratislave,“ skonštatovala polícia. Informoval o tom Daniel Džobanik z prešovského policajného riaditeľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu